(+385) 95 535-5565

Aktivnosti

Kupanje

Od najbližeg kupališta na Korani (Kamenje ili Donji Meniki) udaljeno je oko 1.5 km, a od najbližeg kupališta na rijeci Mrežnici oko 4 km (gradsko kupalište Duga Resa). Od dva najpoznatija kupališta na rijeci Korani, kupalište Donji Velemerić i novouređeno kupalište Šćulac udaljeno je oko 5 km. Oko 6 km udaljenost je do dva najpoznatija kupališta na rijeci Mrežnici, a to su Brig – Belavići i Kamp Slapić. Otok ljubavi se nalazi s druge strane rijeke Mrežnice.

Rafting i kanuing

Želite li istražiti tokove rijeke Korane, Mrežnice, Kupe i Dobre u mogućnosti smo Vam ponuditi cjelodnevni izlet od naše kuće za odmor. U suradnji s našim dragim prijateljima “Croatia Open Land” možemo Vam organizirati razne vrste aktivnosti.

Planinarenje

Banjsko Selo se nalazi između dva planinarska izletišta do kojih vode markirane staze, Martinščak i Vinica. Pojedinosti možete pogledati na stranicama Planinarskog saveza Hrvatske ili na stranicama HPD Martinščak i HPD Vinica.

Jahanje

U suradnji s našim dragim prijateljima Konjičkim klubom “Barilo” možete provesti vikende jašući na čistokrvnim konjima uz rijeku Koranu i Mrežnicu ili posjetiti okolna brda Martinščak i Vinicu i na tako upoznati na sasvim jedan novi način ljepote našeg kraja.

Naravno, uz stručno vodstvo Ive, voditeljice kluba. Upite možete slati preko nas ili direktno na mail [email protected]

Biciklizam

Banjsko Selo je povezano sa mnogim biciklističkim rutama, a vezano je i na glavnu biciklističku rutu koja je označena na Turističkoj zajednici grada Karlovca, a duga je 63 km, visinske razlike 116 m. Za one slabije kondicije možete voziti manje rute koje vode od našeg gospodarstva, a dužine su oko 10 do 15 km i povezuju glavna kupališta na rijeci Korani i Mrežnici.

Najčešća ruta koju voze biciklisti, a naročito stranic koji kampiraju u kampu Slapić vodi iz Mrežničkog Briga (Belavići) na Berilovački Leskovac kroz Banjsko Selo, zatim kroz Malinac-Belajska Vinica-Duga Resa i zatim uz Mrežnicu nazad u Belaviće.

Ako ste naši gosti vozite rutu obrnuto u pravcu Leskovca, a zatim se spustite prema Mrežničkom Brigu-Duga Resa-Malinac-Banjsko Selo. Na taj način rutu mogu odvoziti i djeca. Našom rutom se vozite lokalnim cestama bez većeg prometa.

Lov i ribolov

Samo jedan kilometar od našeg imanja nalazi se Lovačko Društvo Belaj koje posjeduje modernu streljanu i veliki moderni uređeni lovački dom koji se vidi sa našeg balkona, a lovci iz lovačkog društva ugošćuju lovce iz cijele zemlje i inozemstva. Lovište se prostire skoro cijelom općinom Barilović i puno je divljači. Jedino su zaštićene tri srne koje redovito prolaze našim imanjem.

Ovo je jedino mjesto u Hrvatskoj gdje možete pecati ribu na četiri rijeke. Mnogobrojna ribolovna društva u Karlovcu ili Dugoj Resi prodaju dozvole za ribolov.

Dnevne ribolovne karte se mogu kupiti u ugostiteljskim objektima uz rijeku Mrežnicu.

Speleologija

Samo 4 km od našeg gospodarstva nalazi se Barilović u kojemu je na samo 30 m od obale ulaz u Vražića pećinu uz koje se vežu mnoge legende, a pećina je bila posjećivana već u 19. stoljeću zbog jednostavnog i laganog pristupa i atraktivne okolice oko pećine i blizine starog grada Barilovića.

Za istraživanje pećine nije Vam potrebno neko posebno znanje o speologiji da bi vidjeli njene osnovne dijelove već samo dobra džepna svjetiljka.

Nesumnjivo najzanimljivije arheološko nalazište u Karlovačkoj županiji nalazi se u blizini Siče u šumi Srnjak (1,5 km dalje). To je Bubijeva jama. Ova špilja s jamskim ulazom, na koju je prije nekoliko godina naišao dječak s nadimkom Bubi i skoro upao u nju, iskorištena je u sepulkralne (pogrebne) svrhe; naime u njoj je nađena antička nekropola (groblje).

Ovo je zasad jedina sigurna rimska nekropola u speleološkom objektu u Hrvatskoj. Speleolozi iz Karlovca su se spustili u ovu jamu 1999. godine. Na samoj površini velike dvorane, koja je otkrivena nakon spuštanja u unutrašnjost špilje, nađeno je pedeset razbacanih kostura sa svim prilozima (vrčevi, nakit, novac).

U Karlovačkoj županiji se nalaze mnoge spilje i pećine koje možete istražiti, a sve potrebne informacije možete pročitati na portalima vezanim uz speleologiju u županiji. Naravno mi ćemo Vam osobno pokazati gdje se nalaze lokacije koje možete istraživati.

Nepogodno vrijeme

Kada vrijeme nije pogodno ili tijekom jeseni i zime možete se zabavljati na razne načine. Suseljani će rado popričati sa Vama, a također će Vam rado prodati domaći sir i vrhnje te domaće eko proizvode uzgojene u našem selu.

Desetak minuta vožnje od našeg imanja je središte grada Karlovca u kojemu možete provesti cijeli dan uživajući u gastronomiji i znamenitostima našeg kraja.

Možete se popeti na Stari grad Dubovac gdje se vidi cijela Karlovačka regija. Možete se šetati uz rijeku Koranu – gradsko kupalište Foginovo i tom prilikom na samoj obali rijeke Korane posjetiti Hotel i restoran Srakovčić koji je više godina za redom nagrađivan kao najljepši mali hotel u Hrvatskoj. Također možete posjetiti Gradski muzej Karlovac i njegove raznolike muzejske postave.

Na dvadesetak minuta od Karlovca nalazi se Stari grad Ozalj u kojemu se nalazi muzej sa zanimljivim zbirkama našeg kraja, a tijekom ljeta možete se okupati na kupalištu Grdun i obići Grad Ozalj.

Za one mlađe u okolici postoji nekoliko noćnih klubova sa svim vrstama glazbe.

Samo desetak minuta vožnje od našeg gospodarstva u centru grada Karlovca nalazi se klizalište.